flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років процесуальної діяльності Запорізького окружного адміністративного суду!

13 грудня 2023, 18:22

12.12.2023 у Запорізькому окружному адміністративному суді відбулись урочисті збори трудового колективу з нагоди відзначення Дня працівників суду та 15-ї річниці процесуальної діяльності Запорізького окружного адміністративного суду.

Захід організовано за участі в режимі відеоконференції очільника Верховного Суду Станіслава Кравченка, голови Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайла Смоковича та голови Ради Суддів України Богдана Моніча.

 

Окрім суддів та працівників апарату Запорізького окружного адміністративного суду, безпосередню участь в урочистому заході взяли Голова Запорізької обласної державної адміністрації, начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко, голова Запорізького апеляційного суду Валерій Бєлка, голова Господарського суду Запорізької області Віталій Корсун, заступник голови Господарського суду Запорізької області Михайло Мірошниченко, керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник та начальник Територіального управління Державної судової адміністрації у Запорізькій області Ірина Бєлікова.

Відкриття урочистих зборів присвячених Дню працівників суду та 15-й річниці процесуальної діяльності Запорізького окружного адміністративного суду розпочалось із привітань очільника суду Олега Прудивуса.

Першим до суддів та працівників апарату суду із вітальною промовою звернувся голова Верховного Суду Станіслав Кравченко, який привітав колектив Запорізького окружного адміністративного суду і звернув увагу, що за роки існування Запорізького окружного адміністративного суду, цей суд став безумовно надважливою інстанцією у забезпеченні справедливості та правопорядку, у захисті прав та законних інтересів осіб в публічно-правових спорах від порушень з боку суб’єктів владних повноважень та констатував, що навіть у важкі часи війни, професіоналізм суддів і працівників апарату Запорізького окружного адміністративного суду, а також їхня завзятість у дотриманні законів та принципу верховенства права, знаходиться на високому рівні, що беззаперечно підтверджується результатами роботи цього суду.

Завершуючи своє привітання Станіслав Кравченко побажав міцного здоров’я, нових професійних здобутків, оптимізму, невичерпної енергії, творчої наснаги та віри в нашу Перемогу.

З вітальним словом до працівників апарату та всіх колег звернувся й голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, який зокрема зазначив, що Запорізький окружний адміністративний суд створений у славному місті Запоріжжя, яке з давніх часів було колискою українського козацтва та символом справжньої мужності, уособлювало прагнення Українського народу до свободи та незалежності. Висвітлюючи історію становлення та розвитку Запорізького окружного адміністративного суду Михайло Смокович зауважив, що суд пройшов шлях становлення та розвитку – 15 років професійної діяльності й відданості справі, утвердження адміністративної юстиції, здійснення правосуддя та без перебільшення завжди був зразком у системі адміністративної юстиції.

Як підсумок, очільник Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду нагадав, що попереду у Запорізького окружного адміністративного суду нові горизонти професійних здобутків та побажав колективу суду щоб високопрофесійна праця суддів і працівників Запорізького окружного адміністративного суду і надалі була плідною задля втілення та розвитку європейських демократичних цінностей в незалежній вільній Україні.

Також, свої вітання з нагоди відзначення Дня працівників суду та 15-ї річниці процесуальної діяльності Запорізького окружного адміністративного суду висловив голова Ради Суддів України Богдан Моніч, який зазначив, що за всі ці роки Запорізький окружний адміністративний суд досягнув гарних результатів у здійсненні правосуддя, завоював беззаперечний авторитет серед колег в царині організації роботи суду, поміж перших освоїв наявні технології цифрового судочинства та ефективно застосовує їх в адміністративному процесі, забезпечуючи громадянам безперешкодний доступ до правосуддя.

Додатково Богдан Моніч висловив слова вдячності від імені Ради Суддів України кожному працівнику суду – від секретаря до судді та побажав бути відданими своєму фаху і професії та не втрачати оптимізму і беззаперечної віри в Збройні Сили України!

Водночас, голова суду оголосив письмове привітання голови Вищої ради правосуддя Григорія Усика. Також до колективу суду звернувся з відеопривітанням виконуючий обов’язки голови Державної судової адміністрації України Максим Пампура.

Знаковою стала вітальна промова голови Запорізького окружного адміністративного суду Олега Прудивуса, який привітав усіх причетних до цього свята та наголосив, що сьогодні суд відзначає непересічну подію в історії вітчизняної системи судоустрою та національного адміністративного судочинства – 15 років процесуальної діяльності Запорізького окружного адміністративного суду!

Висвітлюючи процес становлення та розвитку Запорізького окружного адміністративного суду очільник суду наголосив, що один рік між датою створення Запорізького окружного адміністративного суду (04.10.2007) і початком його процесуальної діяльності (29.12.2008) став роком титанічної роботи суду та людей, які першими прийшли до суду, серед яких, зокрема, перший та діючий на сьогодні голова суду Олег Прудивус, судді Сергій Каракуша, Олександр Нечипуренко, Наталя Стрельнікова, Наталія Малиш, Анатолій Щербак, працівники апарату суду Олена Дмух, Любов Балика, Олена Смир та інші, оскільки саме завдяки їх зусиллям на сьогоднішній день утворено надпотужний колектив Запорізького окружного адміністративного суду.

Підсумовуючи свій виступ Олег Прудивус наголосив, що 15-річчя процесуальної діяльності Запорізького окружного адміністративного суду - це лише початок історії і висловив віру в те, що адміністративне судочинство та адміністративна юстиція будуть в подальшому тільки розвиватись, а тому побажав усім присутнім на урочистому заході стати свідками 20-річчя, 30-річчя і 100-річчя процесуальної діяльності Запорізького окружного адміністративного суду.

Також, колектив суду отримав слова вітань від шановних гостей: Голови Запорізької обласної державної адміністрації, начальника Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка, голови Запорізького апеляційного суду Валерія Бєлки, голови Господарського суду Запорізької області Віталія Корсуна, керівника Запорізької обласної прокуратури Сергія Спільника та начальника Територіального управління Державної судової адміністрації у Запорізькій області Ірини Бєлікової.

                                                                                                                                                                                 

До привітань колег долучився заступник голови суду Ігор Садовий, який висловив слова вдячності колективу Запорізького окружного адміністративного суду та підкреслив єдність злагодженість його роботи у виконанні функцій по здійсненню правосуддя.

У ході заходу з вітальним словом та побажаннями подальшого процвітання до колективу суду звернулась також суддя Інна Батрак.

 

За  високий професіоналізм, відповідальне і сумлінне виконання службових обов’язків з нагоди професійного свята – Дня працівників суду та 15-ї річниці процесуальної діяльності Запорізького окружного адміністративного суду, Олег Прудивус відзначив нагородами працівників апарату суду. 

Також, багатьох працівників апарату суду було нагороджено відзнаками Верховного Суду, Державної судової адміністрації України, Ради суддів України, Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької обласної ради.

Підсумовуючи урочистий захід, колектив Запорізького окружного адміністративного суду на згадку про історію багатогранного та тривалого процесу становлення та розвитку Запорізького окружного адміністративного суду, як органу державної влади переглянув фільм 2018 року, присвячений 10-річчю процесуальної діяльності Запорізького окружного адміністративного суду.