flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Олег Прудивус взяв участь у нараді з питань діяльності адміністративних судів, яка відбулась в КАС у складі ВС

19 березня 2024, 14:24

11 березня 2024 року в Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду відбулась розширена робоча зустріч, присвячена актуальним питанням діяльності адміністративних судів.

Участь в нараді взяли Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко, Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, секретарі судових палат Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Раїса Ханова та Жанна Мельник-Томенко, Секретар Великої Палати Верховного Суду Віталій Уркевич, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Володимир Кравчук,  Голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик, члени Вищої ради правосуддя Олена Ковбій та Олександр Сасевич, суддя Конституційного Суду України Галина Юровська, т.в.о. голови Державної судової адміністрації України Максим Пампура, голова Ради суддів України Богдан Моніч,  голови окружних та апеляційних адміністративних судів.

Участь у нараді також взяв голова Запорізького окружного адміністративного суду Олег Прудивус.

Під час заходу була обговорена низка питань, зокрема щодо організації роботи адміністративних судів, навантаження, матеріально-технічного та фінансового забезпечення, ефективності у сфері захисту прав і свобод людини та інтересів юридичних осіб у публічно-правових відносинах. Окрема увага була приділена необхідності врегулювання питання щодо реформи класифікації посад державних службовців, які працюють в апаратах судів.

Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко інформував про те, що впродовж минулого року на розгляд національних судів надійшло майже 4,5 млн справ, а т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України Максим Пампура зазначив, що показник розгляду справ судами адмінюрисдикції за 2023 рік перевищив навіть довоєнний рівень.

Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович запевнив, що Верховний Суд і надалі надаватиме методичну допомогу адмінсудам у кожному регіоні.