flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянуто адміністративну справу

02 листопада 2017, 14:00

         Сьогодні Запорізьким окружним адміністративним судом у складі колегії: головуючого судді Бойченко Ю.П., суддів – Лазаренко М.С., Стрельнікової Н.В. розглядалася адміністративна справа за позовом         Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації до Запорізької обласної ради, третя особа Міністерство освіти і науки України про  визнання протиправним і скасування (частково) рішення Запорізької обласної ради від 15.12.2016 №1 “Про Порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників комунальних підприємств, установ та закладів, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області”, визнання відсутності компетенції.

         Зазначимо, що дія цього Порядку поширюється на Керівників комунальних підприємств, установ та закладів, які входять до складу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області, крім керівників вищих навчальних закладів та закладів культури.

         Призначення керівників вищих навчальних закладів, що є об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області, здійснюється відповідно до Закону України «Про вищу освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 05.12.2014 № 726 «Деякі питання реалізації статті 42 Закону України «Про вищу освіту» та Порядку проведення конкурсу щодо визначення претендентів на посаду керівника вищого навчального закладу, що є об'єктом спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області, затвердженого рішенням обласної ради від   25.02.2016 № 27.

         Призначення на посаду та (або) звільнення з посади Керівників вирішується виключно на пленарних засіданнях обласної ради за процедурою, встановленою цим Порядком. Призначення Керівників здійснюється шляхом укладання контрактів з Керівниками комунальних підприємств, установ і закладів.

         Позивач був не згоден із зазначеним порядком, та вважав що призначення на керівні посади має відбуватися відповідним органом управління освіти.

         У зв’язку з поданням позивачем заяви про відкликання позовної заяв на підставі того, що новий закон «Про освіту» суттєво змінив порядок призначення керівників закладів освіти та рішенням Запорізької обласної ради від 09.10.2017 №87 було визнано таким, що втратило чинність оскаржуване у справі рішення Запорізької обласної ради, таким чином предмет позову на даний час у справі відсутній.

         Адміністративний позов судом залишено без розгляду.