flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17.04.2014 суд відвідала група офіційних спостерігачів ОБСЄ

18 квітня 2014, 10:41

17 квітня 2014 року Запорізький окружний адміністративний суд вдруге відвідала група офіційних довгострокових спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі на позачергових виборах Президента України 2014 року у складі Барранко Абрего Хуана Арістідеса та Крістіни Каллас.

Спостерігачі ознайомились із організацією роботи суду під час виборчого процесу, пов’язаного з позачерговими виборами Президента України 25 травня 2014 року.

Із представниками Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі зустрілись голова суду Олег Прудивус та головний спеціаліст суду Ігор Шмарін.

Під час спілкування Олег Прудивус розповів про становлення та розвиток адміністративної юстиції в Україні, історію створення Запорізького окружного адміністративного суду, категорії спорів, які розглядаються в порядку адміністративного судочинства, а також поінформував спостерігачів про організацію роботи Запорізького окружного адміністративного суду під час виборчого процесу, співпрацю з представниками засобів масової інформації та ін.

У ході зустрічі Олег Прудивус відповів на запитання Барранко Абрего Хуана Арістідеса та Крістіни Каллас щодо організації роботи Запорізького окружного адміністративного суду під час виборчого процесу, забезпечення прав суб’єктів виборчого процесу на судовий захист, а також категорій справ, які підсудні окружному адміністративному суду як суду першої інстанції.

Також спостерігачам була надана можливість ознайомитись з умовами роботи суду та здійснення судочинства в Запорізькому окружному адміністративному суді.