flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

06.05.2014 проведено семінар з питань застосування виборчого законодавства.

06 травня 2014, 17:54

6 травня 2014 року у Запорізькому окружному адміністративному суді відбувся семінар з питань застосування виборчого законодавства, проведений робочою групою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду у складі: голова суду Олександр Мартиненко, заступник голови суду Володимир Поплавський, секретар першої судової палати Сергій Уханенко, суддя Ольга Лукманова.

У заході взяли участь судді Запорізького окружного адміністративного суду та місцевих загальних судів Запорізької області.

Метою проведення семінару було надання методичної допомоги  місцевим  судам Запорізької області з питань застосування законодавства при розгляді справ, пов’язаних з виборами Президента України 2014 року.

Під час семінару судді мали змогу детально обговорити особливості виборчого законодавства, вивчити всі методологічні засади вирішення спорів, пов’язаних з виборчим процесом, а також проаналізувати міжнародні стандарти з питань виборів і виборчого процесу та розглянути практику застосування норм міжнародних договорів і рішень Європейського суду з прав людини при вирішенні виборчих справ.