flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнені результати проведеного Запорізьким окружним адміністративним судом з 01.08.2014 по 31.08.2014 опитування громадян-відвідувачів суду

09 вересня 2014, 12:14

           З 1 серпня по 31 серпня 2014 року в приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду було проведено анонімне анкетне опитування громадян-відвідувачів суду щодо якості функціонування та організації роботи суду.

 

В опитуванні взяли участь респонденти, які є безпосередніми учасниками судових процесів або їх представниками.

 

Зокрема, учасникам опитування було запропоновано оцінити повноту, якість та доступність інформації для відвідувачів суду (зручність користування офіційним веб-сайтом суду та інформаційно-довідковим кіоском; зміст інформаційних стендів, розміщених у холі суду), а також ефективність організації роботи суду (якість роботи канцелярії суду, ставлення працівників апарату суду до відвідувачів суду, дотримання строків розгляду справ).

 

Працівниками суду опрацьовано анкети, заповнені учасниками опитування, і встановлено наступні результати.

 

Так, оцінюючи зручність користування офіційним веб-сайтом Запорізького окружного адміністративного суду, 82,5% респондентів зазначили про те, що користуються веб-сайтом суду, 5% респондентів вказали, що не користуються веб-сайтом, 12,5% від загальної кількості респондентів зазначили, що їм важко відповісти на питання зручності користування веб-порталом суду.

 

 Стосовно достатності обсягу інформації, яка міститься на офіційному веб-сайті  Запорізького окружного адміністративного суду, 72,5% респондентів задоволені інформаційним наповненням веб-сайту суду, 7,5% опитаних зазначили про незадоволення обсягом інформації, розміщеної на веб-сайті суду, 20% респондентів було важко відповісти на поставлене питання.

 

Щодо оцінки змісту інформаційних стендів, розміщених у холі Запорізького окружного адміністративного суду, 12,5% респондентів відповіли, що не користувалися інформаційними стендами, 2,5% респондентів незадоволено змістом наданої інформації, 85% від загальної кількості опитаних респондентів зазначили про те, що інформаційні стенди містять всю необхідну інформацію.

 

Оцінюючи зручність користування інформаційно-довідковим кіоском Запорізького окружного адміністративного суду встановлено, що 61,5% респондентів взагалі ним не користуються, а решта опитаних, яка складає 37,5%, зазначила, про зручність користування інформаційно-довідковим кіоском Запорізького окружного адміністративного суду.

 

Що стосується ефективності організації роботи канцелярії суду, 12,5% респондентів від загальної кількості опитаних дали оцінку «добре», 87,5% респондентів вважають, що організація роботи канцелярії суду є відмінною. Оцінки «задовільно» та «незадовільно» відсутні взагалі.

 

Крім того, відвідувачі суду мали можливість висловити свою думку стосовно ставлення працівників апарату Запорізького окружного адміністративного суду до відвідувачів суду, а також оцінити строки розгляду адміністративних справ.

 

Як показали результати опитування, відповідаючи на запитання щодо оцінки ставлення працівників апарату суду до учасників процесу та інших відвідувачів суду, 22,5% від загальної кількості опитаних поставили оцінку «добре», а 77,5% респондентів поставили «відмінно». Строками розгляду адміністративних справ Запорізьким окружним адміністративним судом задоволені 95% респондентів, 5% не дуже задоволені, не задоволені респонденти відсутні.

 

Щодо довіри Запорізькому окружному адміністративному суду в цілому, то опитування показало, що 97,5 % опитаних довіряють Запорізькому окружному адміністративному суду і тільки 2,5 % вказали, що ні.

 

Таким чином, узагальнений аналіз показників проведеного анонімного опитування, зумовлює висновок, що учасники адміністративного процесу, в своїй переважній більшості, задоволені роботою Запорізького окружного адміністративного суду та довіряють йому.

 

В свою чергу, весь суддівський корпус та апарат Запорізького окружного адміністративного суду вдячні учасникам адміністративного процесу, їх представникам та іншим відвідувачам суду за активну участь в опитуванні та наданні щирих відповідей на поставлені запитання. Зауваження і побажання учасників опитування прийняті до уваги. Саме завдяки вашій ініціативній участі в цьому заході, щирості та відповідальному ставленні до опитування, нам вдалося отримати загальну картину якості роботи Запорізького окружного адміністративного суду та визначити ступінь довіри громадськості до нього.