flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

01.10.2012 року суд вдруге відвідала група офіційних спостерігачів місії ОБСЄ

02 жовтня 2012, 10:56

 

У зв’язку з проведенням виборів народних депутатів України у 2012 році та з метою надання міжнародної оцінки реалізації демократичних принципів в Україні під час виборчого процесу 01 жовтня 2012 року Запорізький окружний адміністративний суд вдруге відвідала група офіційних довгострокових спостерігачів  місії ОБСЄ/БДІПЧ  від іноземних держав Ларс Єнсен та Ніколай Жмуркін.

Міжнародні спостерігачі оцінюють хід проведення виборчого процесу з огляду на його відповідність міжнародно-правовим зобов’язанням нашої держави щодо проведення демократичних виборів. Зокрема, метою відвідування суду було  ознайомлення з забезпеченням належних гарантій судового захисту під час розв’язання виборчих спорів, отримання інформації про кількість позовних заяв, що надійшли до суду з розгляду справ, пов’язаних з черговими виборами народних депутатів України, кількість апеляційних скарг, строки розгляду позовів  тощо.

З  представниками місії зустрівся голова суду Олег Прудивус  який  надав інформацію про роль та місце адміністративної юстиції в Запорізькій області, організацію роботи Запорізького окружного адміністративного суду під час виборчого процесу, про співпрацю з представниками засобів масової інформації та інше. Від Запорізького окружного адміністративного суду участь у зустрічі взяли заступник голови суду Ігор Садовий та керівник апарату суду Любов Балика.

Спостерігачі цікавились  можливістю  доступу учасників виборчого процесу до Єдиного державного реєстру  судових рішень та веб-сторінки Запорізького окружного адміністративного суду.

Керівництво суду запевнило спостерігачів, що Запорізький окружний адміністративний суд  буде  активно взаємодіяти з місіями, сприяючи їх діяльності.